Radna viza

nebojsas
Postovi: 20
Pridružio se: Čet Avg 11, 2016 4:19 am
Ukupno: Locked
Kontakt:

Radna viza

Postod nebojsas » Pet Avg 26, 2016 6:44 am

SPISAK DOKUMENATA KOJE TREBA PODNETI (ORIGINAL + FOTOKOPIJA) I TREBA DA BUDE SLOŽENA PO SLEDEĆEM REDOSLEDU:

1) OFII obrazac (Office français de l’Immigration et de l’Intégration) popunjen štampanim slovima koji možete da preuzmete sa našeg sajta i odštampate.
2) 2 Obrasca za vizu za dugi boravak popunjena na francuskom jeziku i potpisana.
3) 3 fotografije novijeg datuma, po propisima (videti propise u vezi fotografija koji su dati na sajtu) od kojih 2 zalepljene na obrazce
4) Pasoš (izdat pre manje od 10 godina a koji važi minimum još godinu dana i 3 meseca, sa najmanje 3 slobodne stranice) + fotokopija stranica sa ličnim podacima i stranica na kojima su pečati i vize. Priložiti i prethodni pasoš sa kopijama svih stranica na kojima su pečati i lični podaci.
5) Izvod iz matične knjige rođenih na međunarodnom obrascu (ne stariji od 6 meseci).
6) Curriculum vitae
7) Dokaz o radnom iskustvu :
1.Ugovor o radu skopljen sa poslodavcem u Srbiji za radnika u misiji u Francuskoj (salarié en mission) : diploma(e), potvrda od poslodavca sa primanjima, ugovor(i) o radu, zdravstvena knjižica, radna knjižica ( ili uverenje M4 iz Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje)
2. Ugovor o radu sklopljen sa poslodavcem u Francuskoj : diploma(e), ugovor o radu, zdravstvena knjižica i radna knjižica (ili uverenje M4 iz Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje)
Sportisti : osim gore navedenih dokumenata (tačke 1 do 7) priložiti potvrdu Sportske federacije Srbije ili Crne Gore da ste profesionalni sportista, sročenu na engleskom jeziku. Diploma nije neophodna.
8) 1. Radnici, sa statusom « salarié en mission » mogu odmah da povedu svoje porodice (supružnika i maloletnu decu) u Francusku, pod uslovom da je zahtev za porodično spajanje pokrenut upreko OFII-ja u isto vreme kad i zahtev za radnu dozvolu. Osim tačke 1, 2 i 3 porodica prilaže i dokaz o srodstvu (izvod iz matične knjige rođenih i izvod iz matične knjige venčanih). Porodice gore navedenih radnika za koje je pokrenut i odobren zahtev za pripajanje porodice u OFII-ju mogu podneti zahtev za vizu i kasnije.
2.Ostali radnici koji žele da povedu u Francusku svoje porodice (supružnika i maloletnu decu) moraju prethodno da pokrenu proceduru porodičnog spajanja nakon 18 meseci rada i boravka u Francuskoj. Ukoliko Prefekt odobri boravak porodici, ona mora u roku od 6 meseci da uđe sa vizom u Francusku.
Nebojsa Savic

Povratak na “Francuska”

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost