Viza za naučnike

nebojsas
Postovi: 20
Pridružio se: Čet Avg 11, 2016 4:19 am
Ukupno: Locked
Kontakt:

Viza za naučnike

Postod nebojsas » Pet Avg 26, 2016 6:37 am

SPISAK DOKUMENATA KOJE TREBA NAUČNIK DA PODNESE I, U NEKIM SLUČAJEVIMA, I ZA ČLANOVE PORORICE

1) OFII obrazac (Office français de l’Immigration et de l’Intégration) popunjen štampanim slovima koji možete da preuzmete sa našeg sajta i odštampate.
2) 2 obrasca za vizu za dugi boravak popunjena na francuskom jeziku i potpisana.
3) 3 fotografije novijeg datuma, po propisima (videti karakteristike slike koje su date na sajtu) od kojih 2 zalepljene na obrasce
4) Pasoš čija važnost mora da pokriva vreme boravka u Francuskoj i da važi još tri meseca, fotokopija prve strane sa ličnim podacima,pečatima i vizama.
Predhodni pasoš na uvid.
5) Curriculum vitae sročen na francuskom ili engleskom jeziku.
6) Diploma(e) i njen prevod na francuski overen kod sudskog tumača.
7) Izvod iz matične knjige rođenih na međunarodnom obrascu.
8) Ugovor ”Convention d’accueil” popunjen, izdat od strane ustanove i overen od strane Policijske uprave (Préfecture).
Članovi porodice naučnika ne treba da prilože ugovor „convention d’accueil” ukoliko zajedno sa naučnikom podnose zahtev za vizu.
Ukoliko ne podnese u isto vreme zahtev za vizu, neophodno je da podnesu gore navedeni dokument.
9) Smeštaj u Francuskoj : podnosilac zahteva treba da priloži adresu mesta boravka gde će biti smešten kada stigne u Francusku.
10) Za članove porodice naučnika osim gore navedenih dokumenata priložiti dokaz o srodstvu (izvod iz matične knjige rođenih, venčanih) i zdravstvenu knjižicu.
Ukoliko deca putuju sa jednim roditeljem priložiti saglasnost od drugog roditelja da maloletnik može bez pratnje roditelja da otputuje u Francusku, overenu od nadležne institucije i njen prevod na francuski ili engleski jezik.
Nebojsa Savic

Povratak na “Francuska”

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost