Viza za dugi boravak za maloletnog stranca čiji je roditelj francuski državljanin ili za punoletnog stranca koja je na t

nebojsas
Postovi: 20
Pridružio se: Čet Avg 11, 2016 4:19 am
Ukupno: Locked
Kontakt:

Viza za dugi boravak za maloletnog stranca čiji je roditelj francuski državljanin ili za punoletnog stranca koja je na t

Postod nebojsas » Pet Avg 26, 2016 6:20 am

1) Podnosilac zahteva za vizu dolazi lično, u pratnji roditelja (za maloletne), 2 obrasca za dugi boravak popunjena na francuskom jeziku, sa datumom i potpisom. Troškovi za razmatranje vize iznose 99 evra (ne refundiraju se). Viza se izdaje do 12 meseci i može da se produžiti.
2) 2 slike NOVIJEG DATUMA prema propisanim normama.
3) ORIGINAL + 2 FOTOKOPIJE pasoša : važnost pasoša mora da pokriva vreme boravka u francuskoj i da važi još tri meseca + fotokopije prve strane sa ličnim podacima i šengenskim vizama
4) ORIGINAL + 2 FOTOKOPIJE : dokaz o francuskom državljanstvu roditelja :
• francuska lična karta
•ili uverenje o državlanstvu, ili francusko državlanstvo dobijeno putem dekreta, ili izvod iz matične knjige rođenih sa naznaćeno francuskim državljanstvom nosioca izvoda
5) ORIGINAL + 2 FOTOKOPIJE : dokaz o srodstvu podnosioca zahteva sa Francuskim državljanom:
•izvod iz matične knjige rođenih, i u izuzetnom slučaju rešenje o priznavanju maloletne osobe od strane francuskog državljana
•ili rešenje o usvajanju (overen od strane francuskog suda, ukoliko se radi o presudi iz inostranstva)
6) ORIGINAL + 2 FOTOKOPIJE : dokaz o pravima francuskog državljana na staratelstvo nad detetom ( ukoliko je osoba maloletna)
• izvod iz matične knjige venčanih roditelja i dokaz u kome je navedeno da su roditelji razvedeni ili rastavljeni ukoliko je to slučaj
• ili bilo koji drugi zvaničan dokumenat gde se navodi starateljstvo roditelja nad svojim detetom
7) Svedočanstvo o završenom prethodnom razredu(za maloletnu osobu) i prevod na francuski jezik
8) Novčani prihodi roditelja : dokaz o prihodima, odsečci od tri poslednje plate (izvodi bankarskih računa ukoliko se bavite privatnom delatnošču), rešenje i potvrda Poreske uprave o plaćenom porezu na prihod za prethodnu godinu i za prethodni kvartal ).
9) ORIGINAL + 2 FOTOKOPIJE : ukoliko je podnosilac stariji od 21 godine:
• Dokaz o njegovim ličnim novčanim sredstvima
• Dokaz o novčanim ličnim sredstvima francuskog državljana i stambenim uslovima (ugovor o iznajmljenom stanu ili dokaz o vlasništvu stana)
• Dokaz da podnosilac zahteva prima alimentaciju od strane francuskog državljana.
10) ORIGINAL + 2 FOTOKOPIJE : Dokaz o prebivalištu roditelja iz francuske ili nameru da se nastanite, ili pismeno obrazloženje ukoliko se radi o specifičnom slučaju.
Nebojsa Savic

Povratak na “Francuska”

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost