Viza za dugi boravak za roditelja francuskog maloletnog državljana koji živi u Francuskoj

nebojsas
Postovi: 20
Pridružio se: Čet Avg 11, 2016 4:19 am
Ukupno: Locked
Kontakt:

Viza za dugi boravak za roditelja francuskog maloletnog državljana koji živi u Francuskoj

Postod nebojsas » Pet Avg 26, 2016 6:14 am

VIZA ZA DUGI BORAVAK ZA RODITELJA FRANCUSKOG MALOLETNOG DRŽAVLJANA KOJI ŽIVI U FRANCUSKOJ
1) Podnosilac zahteva za vizu dolazi lično, u pratnji roditelja. Uz 2 obrasca za dugi boravak popunjena na francuskom jeziku, sa datumom i potpisom. Troškovi za razmatranje vize iznose 99 evra (ne refundiraju se).
2) 2 slike NOVIJEG DATUMA prema propisanim normama.
3) ORIGINAL + 2 FOTOKOPIJE : pasoš (koji važi za željeni period boravka + 3 mesaca posle) + fotokopije prve strane sa lićnim podacima i šengenskih viza.
4) ORIGINAL + 2 FOTOKOPIJE : dokaz o srodstvu podnosioca zahteva deteta: francuski izvod iz matične knjige rodjenih od deteta
5) ORIGINAL + 2 FOTOKOPIJE : dokaz o francuskom državljanstvu deteta :
• francuska lična karta
• ili uverenje o državlanstvu, ili francusko državlanstvo dobijeno putem dekreta, ili izvod iz matične knjige rođenih sa naznaćenim francuskim državljanstvom nosioca izvoda
6) ORIGINAL + 2 FOTOKOPIJE : svaki dokument koji dokazuje da je dete od svog rodjenja ili u periodu od najmanje dve godine bilo na teret ili se doprinolo njegovom skolovanju
7) ORIGINAL + 2 FOTOKOPIJE : dokaz o prebivalistvu deteta u Francusku : uverenje o školu da se školovao u Francusku ili bilo koji drugi dokumenat.
8) ORIGINAL + 2 FOTOKOPIJE : izjava na datu reč podnosioca zahteva da ne živi u poligamiji
10) ORIGINAL + 2 FOTOKOPIJE : dokaz o bracnoj situaciji : izvod iz knjige vencanih od roditelja ili razvod braka o roditelja ili bilo koja druga situacija
Napomena : obavezno poneti ovo uputstvo. Fotokopije se ne vračaju. Zadržavamo pravo da u pojedinim slučajevima zahtevamo i dopunska dokumenta. Podnošenje svih traženih dokumenata ne garantuje izdavanje vize. Nepotpuni zahtevi neće biti razmatrani. Zahtev će biti razmotren u roku od 15 dana

Dokumenta koja treba priložiti posle odobrenja vize:
- Dokaz o zravstvenom osiguranju za školsku godinu.
- Povratna karta sa utvrđenim datumom odlaska i povratka.
Nebojsa Savic

Povratak na “Francuska”

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost