Viza za dugi boravak za skolovanje maloletne dece (boravak od 4 do 11 meseci)

nebojsas
Postovi: 20
Pridružio se: Čet Avg 11, 2016 4:19 am
Ukupno: Locked
Kontakt:

Viza za dugi boravak za skolovanje maloletne dece (boravak od 4 do 11 meseci)

Postod nebojsas » Pet Avg 26, 2016 6:08 am

SPISAK DOKUMENATA KOJE TREBA PODNETI (ORIGINAL + FOTOKOPIJA) I KOJA TREBA DA BUDU SLOŽENA PO SLEDEĆEM REDOSLEDU:
1) 2 Obrazac za vizu za dugi boravak popunjen na francuskom jeziku i potpisan.
2) 3 fotografije novijeg datuma, od kojih 2 treba da budu zalepljene na obrasce; fotografije treba da budu napravljene prema propisima (vidi na sajtu)
3) Pasoš (izdat pre manje od 10 godina a koji važi minimum još godinu dana i 3 meseca, sa najmanje 3 slobodne stranice) +fotokopija sa ličnim podacima i stranicama na kojima stoje pečati i vize. Priložiti i prethodni pasoš sa kopijama svih stranica na kojim stoje pečati i lični Ugovor.
4) Izvod iz matične knjige rođenih na međunarodnom obrascu.
5) Dokaz o upisu ili predupisu ili prethodna saglasnost francuske školske ustanove. Ako ste upisani u privatnu školsku ustanovu: dokaz o uplaćenoj školarini (u potpunosti ili parcialno) ili izjava da ćete snositi troškove školovanja (navesti iznos školarine) i dokazi o prihodima staratelja
6) Svedočanstvo o završenom prethodnom razredu. Ako ste upisani u višu ili visoku školsku ustanovu, matursko svedočanstvo ili diploma srednje škole.
7) Dokaz o znanju francuskog jezika.
8) Saglasnost oba roditelja da dete može bez pratnje roditelja da otputuje u Francusku, overena u sudu Ovlašćenje oba roditelja data staratelju maloletne osobe za vreme školovanja u Francuskoj (navesti podatke o staratelju, prema priloženom obrascu). Priložiti pasoš jednog ili oba roditelja koji imaju starateljstvo nad maloletnom osobom.
9) Garancija za smeštaj :
- ako ste smešteni u internatu: potvrda internata o upisu, smeštaju i pismeno obrazloženje roditelja o preuzimanju starateljstva i smeštaja za vreme raspusta (garancija domaćina koji će prihvatiti maloletnu osobu);
- ako ste smešteni u porodici: garantno pismo domaćina koji će prihvatiti maloletnu osobu, izjava o preuzimanju starateljstva i dokaz o uslovima smeštaja (dokaz o vlasništvu ili ugovor o iznajmljivanju stana) + fotokopija ličnog dokumenta garanta (francuska lična karta, pasoš ili boravišna viza)
10) Pismeno obrazloženje roditelja vezana za raspuste tokom školske godine:
- pismena izjava roditelja da će snositi troškove oko povratnih karata (navesti datume raspusta)
- ili pismena izjava roditelja da će poveriti svoje maloletno dete porodici u Francuskoj (navesti ime i adresu domaćina i fotokopija njegovih ličnih dokumenata) ili potvda internata ili škole
11) Izjava staratelja u Francuskoj da će preuzeti svakodnevne obaveze prema maloletnoj osobi + fotokopija njegovog ličnog dokumenta
12) Pismena garancija o preuzimanju finansijskih troškova maloletne osobe (prema priloženom obrascu)+ fotokopija legitimacije garanta i dokaz o njegovim novčanim sredstvima ( tri poslednje plate, 3 poslednja izvoda iz banke...)
13) Potvrda o obaveznim vakcinama: DT-polio
14) Dokaz o uplaćenom zdravstvenom osiguranju (obavezno i dodatno osiguranje)
- ili izjava roditelja da će uplatiti osiguranje nakon ulaska u Francusku)
15) Pismo motivacije roditelja u kome će navesti razloge školovanja svog deteta u Francuskoj
Nebojsa Savic

Povratak na “Francuska”

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost