Viza za studente "au pair"

nebojsas
Postovi: 20
Pridružio se: Čet Avg 11, 2016 4:19 am
Ukupno: Locked
Kontakt:

Viza za studente "au pair"

Postod nebojsas » Pet Avg 26, 2016 5:48 am

1) Zahtev za vizu se podnosi lično. 2 obrasca za dugi boravak popunjena na francuskom jeziku, sa datumom i potpisom. Troškovi za razmatranje vize se ne vraćaju i iznose 99 evra.
2) 2 slike NOVIJEG DATUMA prema propisanim normama
3) ORIGINAL + 2 FOTOKOPIJE pasoša : važnost pasoša mora da pokriva vreme boravka u francuskoj i da važi još tri meseca + fotokopije prve strane sa ličnim podacima i šengenskim vizama
4) Potvrda škole u Francuskoj o upisu na kurs francuskog jezika (minimum 10 casova nedelno).
5) Dokaz o studiranju u Srbiji ili Crnoj Gori: indeks na uvid i potvrda fakulteta o studiranju prevedena na francuski jezik i overena kod sudskog tumača.
6) Ugovor o radu u porodici kao "au pair" overen u Direkciji za rad i zapošljavanje (DIRECCTE – Direction Régionale des Entreprises, de la Concurrence, de la Consommation, du Travail et de l’Emploi).
7) Potvrda da podnosilac zahteva nije osuđivan i da nije pod istragom + prevod na francuski jezik.
Napomena: Zahtev može podneti student koji nije u braku, stariji od 18 godina (pri ulasku u Francusku), a da ima najviše 30 godina (na kraju boravka). Uz zahtev podneti originale na uvid i po dve fotokopije svih dokumenata, koje se ne vraćaju. Ambasada zadržava pravo da u pojedinim slučajevima zahteva dopunska dokumenta. Podnošenje svih traženih dokumenata ne garantuje izdavanje vize. Nepotpuni zahtevi neće biti razmatrani. Zahtev se rešava u roku od 15 dana.
Nebojsa Savic

Povratak na “Francuska”

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost