Viza za trajni boravak koji vazi kao dozvola boravka za roditelje francuskog drzavljanina ili njenog/njegovog supruznika

nebojsas
Postovi: 20
Pridružio se: Čet Avg 11, 2016 4:19 am
Ukupno: Locked
Kontakt:

Viza za trajni boravak koji vazi kao dozvola boravka za roditelje francuskog drzavljanina ili njenog/njegovog supruznika

Postod nebojsas » Pet Avg 26, 2016 5:45 am

VIZA ZA TRAJNI BORAVAK KOJA VAZI KAO DOZVOLA BORAVKA ZA RODITELJE FRANCUSKOG DRŽAVLJANINA ILI NJEGOVOG/NJENOG SUPRUŽNIKA
1) Zahtev za vizu se podnosi lično. 2 obrasca za dugi boravak popunjena na francuskom jeziku, sa datumom i potpisom. Troškovi za razmatranje vize iznose 99 evra (ne refundiraju se)
2) 2 skorije fotografije u odgovarajućim dimenzijama
3) ORIGINAL + 2 FOTOKOPIJE : pasoš koji važi još minimum godinu dana i tri meseca + fotokopije prve strane sa lićnim podacima i šengenskih viza.
4) ORIGINAL + 2 FOTOKOPIJE : dokaz o srodstvu podnosioca zahteva (sin ili čerka) : francuski izvod iz matične knjige rodjenih od sina ili ćerke
5) ORIGINAL + 2 FOTOKOPIJE : u slućaju da sin ili ćerka nemaju francusko državljanstvo : izvod iz matične knjige venčanih sa francuskim državljaninom (izdat ili upisan u registar pri francuskim ustanovama)
6) ORIGINAL + 2 FOTOKOPIJE : dokaz o francuskom državljanstvu sina ili čerke ili njegovog/njenog supružnika : francuska lićna karta
7) ORIGINAL + 2 FOTOKOPIJE : dokaz o ličnim i redovnim novčanim primanjima podnosioca zahteva : 3 poslednja čeka o penziji, 3 poslednja izvoda o plati, dokaz o prihodima od nekretnina, izvodi od računa u banci
8) ORIGINAL + 1 FOTOKOPIJA : izjavu na čast da neće raditi u Francuskoj
9) ORIGINAL + 2 FOTOKOPIJE : zdravstveno osiguranje za godinu dana ako je podnosilac izdržavano lice i za 3 meseca ako nije izdržavano lice
10) ORIGINAL + 2 FOTOKOPIJE : dokaz o prebivalistu sina ili ćerke (garantno pismo + ugovor o zakupu stana i infostan, ili ugovor o vlasnistvu + porez na imovinu)
11) Ako podnosioca zahteva izdržava sin ili čerka : ORIGINAL + 2 FOTOKOPIJE :
• izvodi računa u banci ili pošti o redovnim uplatama sa naznačenim iznosima od sina ili čerke na ime podnosioca
• dokaz o plaćenom porezu na prihod za prethodnu godinu i dokaz o primanjima
• livret de famille
Napomena : zadržavamo pravo da u pojedinim slučajevima zahtevamo i dopunska dokumenta. Podnošenje svih traženih dokumenata ne garantuje izdavanje vize. Sva dokumenta na srpskom jeziku moraju biti prevedena na francuski jezik
Nebojsa Savic

Povratak na “Francuska”

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost